Selecteer een pagina

Een echte ambachtsman is Sven. Al van jongs af aan is hij bezig met hout. Naarmate hij ouder werd werden de bouwwerken steeds serieuzer. Niemand keek er dan ook vanop dat Sven naar de bouwopleiding ging. Na zijn opleiding is hij gaan werken bij het leerbedrijf. Hier heeft hij, naast de kennis die hij heeft, zijn werkervaring opgedaan.

In 2018 is Sven begonnen als zelfstandig ondernemer. Hij richtte het bedrijf Hout & Bouw Vellinga op. Door deze stap kwam voor hem alles samen. Naast dat hij met hout kan werken, bepaalt hij nu ook zelf met welke materialen hij wil werken. Kwaliteit en stiptheid zijn belangrijke aspecten voor Sven. En net zo belangrijk is het advies dat hij gevraagd en ongevraagd geeft. Hij houdt met het geven van advies altijd de wensen van de klant en de mogelijkheden rekening. Dit betreft dan de constructie en het gebruik van materialen. Alles is erop gericht dat je na oplevering zorgeloos kunt genieten!

Of het nu gaat om gebinten met pen en gat verbindingen of half lips verbindingen, Sven heeft het allemaal al een keer gemaakt. Naast het bouwen is Hout & Bouw Vellinga ook gespecialiseerd in het vervaardigen van rustieke eiken meubelen.

Het zagen en schaven van het eikenhout en de productie van alle meubelen worden uitgevoerd in de eigen werkplaats. Hij is iemand die in de breedste zin van het woord het ambacht van timmerman verstaat. Dit zie je ook zeker terug in zijn werk.

Je kunt bij Hout & Bouw Vellinga terecht voor:

  • Kozijnen
  • Tafels, dressoirs, tv-meubel, commodes, kinderbedjes, keukens
  • Dakkapel , dakraam plaatsen
  • Veranda’s, carports
  • Aanbouw, verbouw en interieurbouw
  • Chaletbouw